2011-02-09

Konferensens andra dag började åter med en god och stadig frukost. Sara hängde på och vi fick hälsa på ytterligare framstående Indiska mykologi-forskare och lärare. Det blev några lektioner och jag imponerades hur botaniken här är så inriktad på tillämpning. Mycket av arbetet går ut på att hitta ämnen som är aktiva mot cancer, bra antioxidanter, eller kan byta ut syntetiska ämnen i exempelvis kosmetika- eller livsmedelsindustrin. Ett speciellt spännande ämne rörde svamp och produktion av olja. Det vara dock Omega 3 & 6 det handlade om och inte biodiesel, men det gav åtminstone information att svamp nog inte är rätt väg för olja (till etanol eller gas är en helt annan historia).

Avslutningen var lika formel som invigningen. Jag blev upplurad att säga vad jag tyckte om konferensen och jag tackade för inbjudan och berättade att de sått en spor av intresse för mykologi som säkerligen kommer att mogna och växa med tiden. Det var trötta men nöjda besökare som gav sig hemåt.

På kvällen stack jag och Sara till Rengskogsreaturangen och käkade strips. De tyckte att vi blandade maten konstigt och det kan vi hålla med om. Fish & Chips, Pommes, Champinonrullar och en grönsaks-sås. Allt med lite krydda. Mums! Vi var också utanför templet och kollade in alla som gick förbi. När vi kom tillbaka till hotellet erbjöds vi ett bättre rum på nedervåningen och vi flyttade genast. Som tack bjöds det på Lakrisal som togs emot med blandad entusiasm. Internet fungerar inte i det nya, svalare rummet, men i receptionen är det ”superfart” på bredbandet.

Sara gick till Anna Library, asiens andra största bibliotek med 9 våningar!

Sara gick till Anna Library, asiens andra största bibliotek med 9 våningar!

Vi gick förbi ett av templen vi besökt under bussturen  medan vi väntade på bord hos rengskogsrestaurangen

Vi gick förbi ett av templen vi besökt under bussturen
medan vi väntade på bord hos rengskogsrestaurangen