2011-02-10

P2104430

Sara hängde med oss på taket på eftermiddagen

P2104420

Sara prövade en tender coconut innan hon gick vidare till Anna Library

Standardfrukost på Sangeetha hotel tillsammans med Sara är en perfekt början på dagen. Vår standard är för tillfället Poori och en liter vatten. Poori är ett friterat, tunt bröd, som blåser upp sig till stora, mjuka och runda kuddar. EFter detta var det labbdags för mig medan Sara gick för att plugga på Anna University library.

Jag började dagen med att tvätta den utrustning jag skulle använda och fortsatte sedan att blanda de reagenter och lösningmedel jag ska ha. Det blev en kort väntetid för att kemikalerna som min handledare beställt skulle hinna komma, men det behövdes att märka på alla provrör. Det känndes inte alls konstigt att stå i vanliga kläder och blanda kloroform och metanol, men vetilationen är trotts allt god och jag gör allt långsammare för att minska risken för olykcor. En flaska behövde öppnas med kapsylöppnare, och det fanns inte. Så jag passade på att visa tricket att öppna med en bordskniv, som inte heller fanns, så det blev en livsfarlig uppvisning med en sax. (En uppvisning som också slutade i lite blodspillan för min del.

Då avdelningen skulle kontrolleras för framtida funding så fick jag vänta ytterligare en dag att starta själva kulturerna. Istället kunde jag gå hem redan vid fem och jag och Sara tog en sväng till Vodafone. Nu hoppade bredbandet igång även på Macen, fast det inte skulle gå senast, och en supergod middag intogs på en tvärgara. Sara åt cashew-nudlar och jag cashew-ris. Till detta en sås på blomkol, vitlök och ingefära, naan samt Coca-cola. Obligatorisk vatten naturligtvis. Klockan hann bli mycket. Även om man bara ska gå och äta så tar det mycket längre tid här än hemma och vi sköt upp biobesöket vi planerat och gick hem till hotellet istället.

Nöjd rik västerlänning i fattigt Indien!

Nöjd rik västerlänning i fattigt Indien!

PICT0006_7

Toppenlunch på kantinan!