Ta vara på alla möjligheter att synas

red_bagNär jag tidigare idag besökte en klädbutik i stan för att byta två förstora klädesplagg var jag med om en upplevelse. Den ärtiga damen i butiken hjälpte mig snabbt med bytet, men försvann sedan när det skulle ordnas med kvitton. Istället fick jag hjälp av en ung tjej som försynt stoppade ner påsen när jag sa att jag redan hade en. Likt en blixt från klar himmel dök dock den ärtiga damen upp och förklarade ”klart du ska ha en snygg påse och inte en sån där ful sak…” och syftade på min skrynkliga sak. ”Det är självklart att du ska ha en snygg påse som visar vart du handlat, dessutom är den jättebra att bära lunchlådan till jobbet med”. Inte gick det att säga nej i detta läge, utan snällt blev jag en vandrande reklampelare. Den ärtiga damen fångade ett tillfälle att synas och jag kände mig lite stoltare men en snygg påse i vänster hand.

// Lars Hedegård