2011-02-06

Vi vaknade och hade fortfarande feber båda två. Men varsin hästalvedon och en halvliter energidryck kan få nästan vem som helst på fötter. Vi hade ju redan bokat eftermiddagen så vi började att käka frukost. Sedan tog vi det flygande pendeltåget, ett tågsystem som går fem meter ovan mark som effektivt kopplar ihop stadsdelarna. Biljetten gick loss på 5 rupies var, vilken inte ens är en krona. Vi klev på i en helt tom vagn och det tog en station innan vi märkte att det var förstaklass. Tåget var dock redan påväg till nästa hållplats, men en bark ung, kvinnlig vakt hade hoppat på. Jag förklarade att vi precis förstått vårt misstag och hon hänvisade till, vad vi trodde var nästa vagn. Vi nästa station klev vi av och tänkte byta, men hela tåget var reserverat för kvinnor! Så det var bara att vänta till nästa, som kom inom en kvart.

Vi gick förbi Chennais enorma Cricketstadium där Chennai Super Kings spelar, drack en läsk och käkade lunch på Woodlands! En ren och fräsh vegetarisk restaurang i ett nybyggt hotellkomplex. Sen fick vi vänta i 40 minuter innan vår tursitbuss kom.

Det var hur kul som helst att bli runtvallad av en guide som inte pratade engelska utan enbart hade lärt sig namnen utantill och därför inte kunde förklara vad som fanns bakom namnen. Resterande passagerare kom mestadels från norra delarna av landet, där de pratar hindi och inte tamil, så de förstod inte heller guiden. En väldigt bra sak var att guiden upprepade alla namn, så vi kunde åtminstone förstå detta.

Vi rev i rask takt av: Fort st. George museum men krigsmaterial från Engelsmännens ockupation, Governmental museum med religösta bronsstatyer och mynt i guld i 2-kilos klassen, ett tempel, en park med ormar och aligatorer samt stranden där vi myste med resten av Chennais befolkning till solen gick ner.

Riktigt möra och med hög feber (inte en klockren idé att sitta på en 35 grader varm buss) åt vi pizza på Adyar bakery och handlade i affären på samma plats. Det blev tidigt i säng efter en mycket spännande dag.

Tempel i Chennai

Tempel i Chennai

Söt kameleont på Snake Park

Söt kameleont på Snake Park

Söndagkväll på Marina Beach, Chennai

Söndagkväll på Marina Beach, Chennai

Feberhängig på Marina Beach

Feberhängig på Marina Beach

PICT0003_4

Ett besök på Fort Gegorge

Ett besök på Fort Gegorge