2013-02-23 Haga Porter

Bryggmästare: Morgan Ingmansson, Per Hedegård

Intervall och föreslagna nivåer inom parantes

Styrka: OG: 1.070 FG 1.015
Sötma:
Bitterhet: 25- 45 (39) IBU
Smak:
Arom:
Färg:
Kolsyra: 9 gram scocker per liter vört
Lagringstid:
alkoholhalt: 4,4 %
Börja med ca 35 l

Övrig:
1 vecka primärjäsning och 2 veckor sekundär jäsning
Mkt Noggrann hygien.

67,8 grader maltning

Namnförslag:
receptet bygger på Port O’ Palmer

Recept

Spädes till ca 65 l vatten

12 kg Pale Alemalt
860 g Black Prinze
860 g Crystalmalt (300)

Humle: Northen brewer, alfa 7,45% pellet samt kottar annan sort 5,9%

60 g humle  7,45%  varav
50 g bitter 60 min  ger IBU på 23
50 g till sista 15 minuterarna ger IBU på 6

60 g humle  5,9%  varav
40 g till sista 5 minuterarna ger IBU på 0,9

Totalt IBU = 29

koldioxid: Planerad 1,7-2,3 (6,3 g socker per l totalt 233). I verkligheten lade vi i en sockerbit (3g) per laska (0,33)